Παιδικός Σταθμός

Αγ. Παρασκευή, Αθήνα – Alcamo, Palermo: συνεχίζεται το ευρωπαϊκό πρόγραμμα του Mulino Magico 

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Ο δρόμος της ελπίδαςΤο «Il Mulino Magico» επιλέχτηκε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Ο δρόμος της ελπίδας» που σκοπό έχει να ενώσει μέσω της φιλίας των παιδιών τις χώρες της Μεσογείου. Στο πρόγραμμα που διαρκεί 5 χρόνια συμμετέχουν επίσης η Ιταλία, η Γαλλία, η Ισπανία, η Μάλτα, το Λίβανο, η Τουρκία και το Ισραήλ.

Το «Il Mulino Magico» έχει αδελφοποιηθεί με τον Α’ Παιδικό Σταθμό του Alcamo, που βρίσκεται στο Palermo της Σικελίας. Εκτός από τα προγράμματα και το παιδαγωγικό υλικό, με την δασκάλα του Alcamo την Eleonora, οργανώνουμε δραστηριότητες που αναπτύσσονται ταυτόχρονα στους δύο παιδικούς σταθμούς. Δύο σχολεία γεωγραφικά τόσο μακριά, αλλά παιδαγωγικά τόσο κοντά, αφού έχουν ένα κοινό στόχο, τη φιλία ανάμεσα στα παιδιά.

Μύθοι της Ελλάδας και της Σικελίας

Τον Ιούνιο του 2012 στο Alcamo με επιτυχία έγινε η πρώτη συνάντηση ανάμεσα στους αντιπροσώπους των σχολείων των χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, το οποίο απέκτησε σημαντικές αναγνωρίσεις, όπως εκείνη του προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας, Giorgio Napolitano.

Για το σχολικό έτος 2012 – 2013 οργανώνεται μια ανταλλαγή φιλοξενίας ανάμεσα στις οικογένειες του Mulino Magico και του Alcamo.