Παιδικός Σταθμός

Ο παιδικός σταθμός μας

Ο παιδικός σταθμός

Το «Il Mulino Magico» βρίσκεται σε μια μονοκατοικία πλαισιωμένη από ένα μεγάλο κήπο 900 τ. μ., δίνοντας περισσότερο την εικόνα ενός φιλόξενου και ζεστού σπιτιού παρά ενός σχολείου. Κάθε χώρος είναι διαμορφωμένος  έτσι ώστε να επιτρέπει στα παιδιά να αισθάνονται ασφάλεια και χαρά, όπως ακριβώς στο σπίτι τους και στην οικογένειά τους.  Πραγματικά το «Il Mulino Magico» θέλει να είναι για κάθε παιδί μια μεγάλη οικογένεια όπου θα αισθάνεται άνετα και θα νιώθει ότι ανήκει σε αυτήν, θα συμμετέχει στη ζωή της, θα αναπτύσσει αυτονομία και θα μαθαίνει από την αρχή να δημιουργεί σχέσεις με τα άλλα μέλη: τα άλλα παιδιά, τους γονείς, τις δασκάλες.

Στο «Il Mulino Magico» δεν υπάρχουν τάξεις αλλά χώροι διαμορφωμένοι σύμφωνα με τις δραστηριότητες. Τα παιδιά, χωρισμένα σε μικρές ομάδες αποτελούμενες από 5 έως 10 μέλη βάσει της εξελικτικής τους ηλικία, ασχολούνται με τις προγραμματισμένες δραστηριότητες μαζί με τη βοήθεια τη δασκάλας στους διαφορετικούς χώρους, έτσι ώστε να τους κινήσει την περιέργειά τους. Επίσης χάρη στην μεγάλη αυλή και στον κήπο με τα οπορωφόρα δέντρα και τα πεύκα γύρω γύρω, τα παιδιά μπορούν να ικανοποιούν την ανάγκη τους για κίνηση, δοκιμάζοντας διάφορες περιπέτειες στον ανοιχτό χώρο με την ανεμελιά που μόνο ένα σίγουρο και οικείο περιβάλλον μπορεί να προσφέρει.

Σε αυτή την ζωηρή οικογένεια είναι μέλη οι δασκάλες, πτυχιούχοι Πανεπιστημίων, το βοηθητικό προσωπικό, οι συνεργάτες και εγώ η Ennia Daniela Dall’Ora, η ιδρύτρια του «Il Mulino Magico» με το ρόλο της διευθύντριας και φυσικά της αρχηγού της μεγάλης μας οικογένειας.

Ως αρχηγός της οικογένειά μας θεωρώ τον εαυτό μου τυχερή, γιατί μπόρεσα όλα αυτά τα χρόνια όχι μόνο να δραστηριοποιηθώ στον τομέα των σπουδών που έκανα, αλλά πρώτα από όλα μπόρεσα να αφιερωθώ στο πάθος μου: τον κόσμο της παιδικής ηλικίας. Σαν την χαρούμενη παιδική ηλικία που πέρασα εγώ με τους γονείς και τα αδέλφια μου στη ρομαντική Verona, έτσι φροντίζω να είναι και τα χρόνια των παιδιών που οι γονείς εμπιστεύονται στο «Il Mulino Magico».