Παιδικός Σταθμός

Παροχές

Παροχές

Το «Il Mulino Magico» λειτουργεί 11 μήνες το χρόνο από Δευτέρα εώς Παρασκευή από τις 07:15 εώς τις 16:30, με δυνατότητα παραμονής έως τις 17:00, εάν ζητηθεί από αρκετούς γονείς. Το εορτολόγιο είναι σύμφωνο με τις τοπικές αργίες: 28/10, μια εβδομάδα την περίοδο των Χριστουγέννων, 6/01, 30/01, Καθαρά Δευτέρα, 25/03, μια εβδομάδα την περίοδο του Πάσχα, 01/05, του Αγ. Πνεύματος και από τις 23/07 έως τις 25/08.

Η ασφαλής μεταφορά των μαθητών εξασφαλίζεται από ιδιόκτητα σχολικά λεωφορεία και από το κατάλληλο προσωπικό. Τα ωράρια των δρομολογίων οργανώνονται σύμφωνα με τις οικογενειακές σας ανάγκες.

Η ιταλική και η ελληνική κουζίνα εναλλάσσονται σε παραδοσιακά πιάτα των δύο χωρών που ετοιμάζονται αποκλειστικά στο σχολείο με ειδική φροντίδα και προσφέρονται με φαντασία καθημερινά στους μικρούς συνδαιτημόνες, οι οποίοι απολαμβάνουν τις γεύσεις της μεσογειακής κουζίνας στο πρωινό και μεσημεριανό γεύμα.

Η ιταλική και η ελληνική κουλτούρα βρίσκουν την πιο άμεση έκφρασή τους στη γλώσσα, και αφού τα παιδιά μας είναι πολίτες του κόσμου, έτσι και η αγγλική γλώσσα, η προσέγγιση της οποίας γίνεται φυσικά μέσα από το παιχνίδι, βρίσκει θέση στο πρόγραμμά μας δύο φορές την εβδομάδα. Άλλωστε όπως έχουν δείξει πρόσφατες ψυχολογικές έρευνες, η κατάλληλη ηλικία για να αποκτήσουν οικειότητα τα παιδιά με μια ξένη γλώσσα είναι γύρω στην ηλικία των 2,5 ετών, εκτός αν είναι παιδιά που προέρχονται από μικτό γάμο.

Είναι πολλές οι αθλητικές δραστηριότητες που οργανώνουμε για να εμφυσήσουμε από νωρίς στα παιδιά το αθλητικό πνεύμα, την αποφασιστικότητα και τον αυτοέλεγχο, τόσο στους εσωτερικούς χώρους του σχολείου όσο και στους εξωτερικούς. Επιπλέον μια φορά την εβδομάδα συνοδεύουμε τα παιδιά στην πισίνα, όπου μπορούν να παρακολουθήσουν μάθημα κολύμβησης υπό την επίβλεψη των ικανών προπονητών του Αθλητικού Κέντρου Μπακούλα.

Βεβαίως από το πρόγραμμά μας δεν θα μπορούσε να λείπει το μάθημα της μουσικοκινητικής αγωγής, μια φορά την εβδομάδα.

Για εσάς τους γονείς έχει οργανωθεί υπηρεσία ψυχοπαιδαγωγικής συμβουλευτικής για να σας βοηθήσουμε στο σημαντικό έργο της ανατροφής των παιδιών.

Μεταφορά

Το σχολικό μας

Με τα ιδιόκτητα σχολικά μας φροντίζουμε για την ασφαλή μετακίνηση των παιδιών από και προς το σχολείο, με την χρονικά συντομότερη δυνατή παραμονή στο όχημα

Δεκατιανό και μεσημεριανό

Πρωινό και μεσημεριανό γεύμα στο Mulino Magico

Με παρέα μαθαίνουμε εύκολα να τρώμε μόνοι μας και να απολαμβάνουμε τις καινούργιες γεύσεις της ιταλικής και ελληνικής κουζίνας

Μάθημα κολύμβησης

Μάθημα κολύμβησης

Το κολύμπι βοηθάει τα παιδιά να συντονίσουν τις κινήσεις τους, να αυξήσουν τη σωματική τους αντοχή και συγχρόνως συμβάλλει στη χαλάρωση

Ιατρική μέριμνα

Ιατρική μέριμνα

Η παιδίατρός μας σε συνεργασία με άλλους γιατρούς είναι στη διάθεση των οικογενειών για κάθε συμβουλή